Учні проаналізували анамнези 390 пацієнтів, які перенесли інсульт, йдеться на сайті школи.
Читайте також: Спростували ще одну корисну властивість вітаміну D
За їх словами, для підвищення такого ризику досить вживання навіть однієї порції спиртного.
Однак після прийняття алкоголю ризик розвитку інсульту відразу різко зростав: протягом першої години після випивки ризик інсульту збільшувався у 2,3 раза. Протягом другої години цей ризик залишався підвищеним – в 1,6 раза.
За словами фахівців, навіть через добу після вживання алкоголю ризик інсульту все одно залишався підвищеним у порівнянні з періодами, коли люди не пили протягом тривалого часу.
Дослідники вважають, що це може бути пов'язано з підвищенням в'язкості крові, яка спостерігається практично відразу після надходження алкоголю в організм. Це може привести до утворення тромбів і закупорки судин мозку.
Більше новин, що стосуються лікування, медицини, харчування, здорового способу життя та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.