Класичний рецепт чаю з імбиром наводить likar.info.

Для приготування імбирного чаю вам знадобиться:
— 1 л кип’ятку;
— 2-3 столові ложки тертого кореня імбиру;
— 4 столові ложки лимонного соку або чверть лимона, натертого з цедрою;
— 5 столових ложок меду;
— 1 щіпка меленого чорного перцю і листя м'яти — за бажанням.

Закип'ятіть воду в каструлі, додайте імбир і варіть на повільному вогні протягом 10 хвилин. Перелийте відвар в термос, додайте лимон, перець і м'яту. Настоюйте протягом 20 хвилин. Не додавайте мед в окріп, почекайте, поки чай охолоне приблизно до 70 градусів.

Корінь імбиру лікарського багатий вітамінами (A, B4, B9, B5, B6, C, E, K) і мінералами (залізо, калій, кальцій, магній, марганець, мідь, фосфор і цинк). Імбир має зігріваючу і відхаркувальну властивість. Лікувальний корінь покращує роботу кровоносних судин, знімає набряк і біль у горлі, усуває головний біль, ломоту в тілі і дискомфорт з боку шлунково-кишкового тракту.

Увага: людям з хронічними захворюваннями шлунково-кишкового тракту приймати імбир слід з обережністю, щоб не подразнити слизову стравоходу і шлунку. Також його не рекомендують поєднувати з аспірином.

Як відомо, в Україні вже оголошено епідемію грипу. Сайт "24" підготував поради, як розпізнати у себе грип і як ним не заразитися.