Вчені Гарвардського університету з'ясували, що вживання 50 грамів горілки раз на тиждень зменшує ризик розвитку ішемічної хвороби серця на 7%, а при щоденному вживанні – на 40%.



Їхні колеги, австралійські експерти, довели, що бути абсолютно непитущим небезпечно для здоров'я. Так, повна відмова від алкоголю викликає брак корисного холестерину, який зменшує ризик інфаркту, захищаючи серце і судини.



Крім того, австралійські експерти Університету Тасманії помірною нормою алкоголю вважають добову дозу в 20 грамів горілки.



Результати досліджень нідерландського лікаря Т. Дж. Клеофаса говорять про корисні норми споживання до 56 грамів горілки на день.



Норвезькі дослідники, зокрема, доктор Ейнштейн Штордаль, помірною одиницею алкоголю вважають 30 грамів горілки.



"Невеликі дози алкоголю дійсно можуть захистити від серцевих захворювань", – говорить Наташа Стюарт з британського благодійного фонду з боротьби із серцевими захворюваннями British Heart Foundation.


Іншими словами, чарка "Хортиця" за вечерею заспокоїть нерви та зміцнить серце.