Для вчених процес впливу пробіотиків на мозок людини і досі лишається загадкою. Тим не менш, вони припускають, що терапія пробіотиками зможе успішно застосовуватися до пацієнтів із депресією, тривожністю, навіть аутизмом та хворобою Альцгеймера.

"Наші результати вказують на те, що певні складові йогурту можуть насправді змінювати спосіб реагування мозку на оточення", - пояснює дослідниця Кірстен Тілліш з Медичної школи Каліфорнійського університету.

"Коли розглянути висновки нашої роботи, то старе прислів’я "ми – це те, що ми їмо" та вислів "внутрішнє відчуття" набувають нового значення", - вважає вона.

До слова, як встановили канадські дослідники з університету Торонто, одна порція їжі в ресторані надто калорійна, тому регулярне харчування в закладах харчування може нашкодити здоров’ю.