Науковці встановили, що їжа в ресторанах містить в собі 58 грамів жиру. А це 90% від рекомендованої щоденної норми вживання жирів для дорослої людини.
Вчені вивчали кількість жирів, холестерину, солі і калорій в 685 стравах і 156 десертах, що подаються в ресторанах Канади. В середньому одна ресторанна страва містить в собі 1128 калорій.
Тоді як дієтологи радять не споживати в день більше двох тисяч калорій. Отже, одна страва з ресторану містить в собі більше половини рекомендованої добової норми калорій.
Читайте також: Надмірне вживання вівсянки може нашкодити організму
У ресторанній їжі також вміст солі склав 151% від рекомендованої щоденної норми, а вміст трансжирів і холестерину склали 83 і 60 відсотків відповідно.
Забагато калорій мають навіть салати з ресторанів. Одна порція містить в собі цілих 657 калорій. У деяких ресторанах калорійність салатів склала 1370 калорій.
Найкалорійнішими виявилися м’ясні страви. Зокрема, популярна у канадських ресторанах свинина на реберцях містить 1633 калорій.
Тому вже за рік харчування у ресторанах можна серйозно погладшати.
Зауважимо, досліджували страви з ресторанів і кафе, не включаючи закладів фаст-фуду.