Проблеми також виникають у людей, які отримують білок з м’яса та молочної продукції, інформує Circulation: Heart Failure.
Читайте також: Які продукти містять білок: список
Загалом в експерименті взяли участь понад 2,5 тисяч чоловіків віком від 42 до 60 років. Вчені розділили усіх на групи за споживанням білка у раціоні – від 78 до 109 грамів на день. Дослідження, яке тривало 22 роки, виявило серцеву недостатність у 330 учасників.
За даними вчених, ті, хто вживали найбільшу кількість білка, мали на 33% більший ризик розвитку захворювання у порівнянні з тими, хто споживав цю речовину найменше.
У півтори раза частіше виникали проблеми із серцем у тих, хто вживав м'ясо та молочну продукцію.
До того ж, вчені не встановили, чи скорочення споживання білка може запобігти серцевим захворюванням.
Нагадаємо, що дослідники з Гронінгенского університету в Нідерландах встановили, що споживання у великій кількості білка знижує ризик серцевої недостатності та продовжує життя.