Укр Рус
1 травня, 23:15
1

Медики радять смажити незамариноване м'ясо

Джерело:

zdr.ru

Лікарі вважають, що найкорисніший і найбезпечніший варіант приготування шашликів - це смажити свіже незамариноване м'ясо.

Не зашкодить маринад здоровим людям, без хронічних порушень травлення. Але це у випадку, якщо замаринований продукт не зберігається понад 5-6 годин.

Дієтологи радять не зловживати майонезом. І наголошують на важливості просмаженості м’яса. Рожевий, сируватий всередині шашлик є прекрасним середовищем для розмноження бактерій.

Якщо є можливість використовувати спеціальний термометр, то температуру слід підтримувати на рівні 70 градусів С.

До слова, 15% весняно-літніх отруєнь в Україні, за даними МОЗ, припадає на споживання неякісних шашликів.

Важливо! Цей матеріал має винятково інформаційний характер і не може бути основою для встановлення діагнозу або медичних висновків. Публікації на сайті засновані на останніх актуальних і науково обґрунтованих дослідженнях у сфері медицини. Якщо Вас турбують проблеми зі здоровʼям, обов’язково зверніться до лікаря.