Медики радять смажити незамариноване м'ясо
Джерело:
zdr.ruЛікарі вважають, що найкорисніший і найбезпечніший варіант приготування шашликів - це смажити свіже незамариноване м'ясо.
Не зашкодить маринад здоровим людям, без хронічних порушень травлення. Але це у випадку, якщо замаринований продукт не зберігається понад 5-6 годин.
Дієтологи радять не зловживати майонезом. І наголошують на важливості просмаженості м’яса. Рожевий, сируватий всередині шашлик є прекрасним середовищем для розмноження бактерій.
Якщо є можливість використовувати спеціальний термометр, то температуру слід підтримувати на рівні 70 градусів С.
До слова, 15% весняно-літніх отруєнь в Україні, за даними МОЗ, припадає на споживання неякісних шашликів.
Важливо! Цей матеріал має винятково інформаційний характер і не може бути основою для встановлення діагнозу або медичних висновків. Публікації на сайті засновані на останніх актуальних і науково обґрунтованих дослідженнях у сфері медицини. Якщо Вас турбують проблеми зі здоровʼям, обов’язково зверніться до лікаря.