Медики радять смажити незамариноване м'ясо

1 травня 2013, 23:15
Читать новость на русском

Джерело:

zdr.ru

Лікарі вважають, що найкорисніший і найбезпечніший варіант приготування шашликів - це смажити свіже незамариноване м'ясо.

Не зашкодить маринад здоровим людям, без хронічних порушень травлення. Але це у випадку, якщо замаринований продукт не зберігається понад 5-6 годин.

Дієтологи радять не зловживати майонезом. І наголошують на важливості просмаженості м’яса. Рожевий, сируватий всередині шашлик є прекрасним середовищем для розмноження бактерій.

Якщо є можливість використовувати спеціальний термометр, то температуру слід підтримувати на рівні 70 градусів С.

До слова, 15% весняно-літніх отруєнь в Україні, за даними МОЗ, припадає на споживання неякісних шашликів.