Чому корисні жири корисні?

Мононенасичені жири допомагають знижувати рівень "поганого" холестерину, підвищувати "корисний", регулювати тригліцериди та артеріальний тиск, інформує 24 Канал з посиланням на Eatingwell.

Дивіться також Риси характеру та високий тиск: японські науковці виявили несподіваний зв'язок

Кардіолог Девід Сабгір пояснив, що вони також зменшують ризик інсульту, сприяють відчуттю ситості й підтримують роботу серцево-судинної системи.

Окрім цього, корисні жири допомагають організму засвоювати жиророзчинні вітаміни A, D, E і K. Їх нестача може проявлятися втомою, сухістю шкіри та ослабленим імунітетом.

Варто знати. Різниця між жирами проста – насичені зазвичай тверді при кімнатній температурі, а ненасичені залишаються рідкими.

Яекі джерела насичених жирів?

До джерел "здорових жирів" належать горіхи, оливкова олія, насіння, яйця та авокадо – єдиний фрукт із вмістом корисних жирів, у якому водночас мало насичених жирів, цукру та натрію, і зовсім немає холестерину.

Ненасичені жири – важливий елемент збалансованого харчування. Наступного разу замість перекусу спробуйте жменю горіхів чи тост із авокадо та яйцем. Це не лише смачно, а й корисно для серця,
— підсумував Сабгір.

Як покращити роботу серця: що треба знати?

  • Учені вважають, що корисним фруктом для серця є папая. Річ у тім, що вітамін С відіграє вирішальну роль у запобіганні окисленню холестерину, а клітковина сприяє його виведенню з організму. Крім того, фолієва кислота знижує рівень гомоцистеїну – амінокислоти, пов'язаної з підвищеним ризиком серцевих захворювань. Усі ці мікроелементи містяться в папайї.
  • Також доведено, що екстремальна спека підвищує ризик серцево-судинних захворювань через зневоднення, порушення електролітного балансу та згущення крові. Це своєю чергою може призвести до інфаркту, інсульту, аритмії або серцевої недостатності.