Залежність зниження рівня IQ від нездорової їжі довели дослідження, яке проводив Лондонський універсистет. Для експерименту відібрали 4 тисячі шотландських дітей віком від 3-х до 5-ти років.

У результаті дослідження з'ясували, що батьки із вищим соціально-економічним статусом дають своїм дітям страви, виготовлені зі свіжих продуктів, що позитивно позначається на їхньому IQ.

А от у батьків з нижчим соціальним статусом діти частіше вживають нездорову їжу, що призводить до зниження рівня інтелекту.

Проте лікар Софі вон Штамм вважає, що дослідження потребує додаткового часу, аби впевнено розпочати гучні кампанії, спрямовані на зниження кількості споживаного дітьми фаст-фуду.

Також медик додала, що школи у менш привілейованих районах мають краще збалансувати раціон дітей, аби розкрити їх розумовий потенціал.

До слова, органічна їжа не корисніша за звичайну.