Дослідження: від гіпертонії врятує йогурт
Джерело:
УННЗгідно з даними досліджень університету Міннесоти, щоденне вживання невеликої кількості йогурту зменшує вірогідність підвищення тиску на 30%.
Науковці пояснюють це дією кальцію, який є в йогуртах. Кальцій допомагає кровоносним судинам зберігати еластичність, а отже й нормально розширюватися.
"Гіпотензивна дія кальцію дозволяє тримати тиск в нормі", - пояснив член Британської асоціації дієтологів Рік Міллер.
Припущення перевірили спостереженням за 2 тисячами добровольців. Ті, хто щодня їв 120 г йогурту, на 31% знижували ризик розвитку гіпертонії протягом 15 років.
Фахівці додали, що кальцій у вигляді харчових добавок навпаки ущільнює стінки артерій і дає протилежний ефект.
До слова, медики на Європейському конгресі кардіологів, що пройшов у Мюнхені, заявили, що шоколад і червоне вино не корисні для нашого серця.
Важливо! Цей матеріал має винятково інформаційний характер і не може бути основою для встановлення діагнозу або медичних висновків. Публікації на сайті засновані на останніх актуальних і науково обґрунтованих дослідженнях у сфері медицини. Якщо Вас турбують проблеми зі здоровʼям, обов’язково зверніться до лікаря.