Чому люди переїдають у святкові дні

Американський біолог Крістіна Агапкин під час експерименту визначила головну причину переїдання у святкові дні.
За її словами, всьому винен "ефект шведського столу", який відкрив французький психолог Жак Ле Магнен у 1956 році, передає Tech Insider.
Для вивчення впливу харчових ароматизаторів на апетит та підтвердження теорії магнію, експерт провела експеримент на мишах, запропонувавши їм два варіанти ласощів.
У першій частині дослідження біолог годувала мишей необмеженою кількістю одного типу їжі, спостерігаючи за тим, скільки гризуни поглинуть запропонованої їжі. У результаті відразу після «обіду» миші відмовлялися від запропонованої їжі.
У другій частині експерименту Агапкин запропонувала мишам шведський стіл — їжу з чотирма різними смаками і зазначила, що гризуни їли в три рази більше, ніж у першій частині дослідження. Таким чином біологу вдалося довести, що головною причиною переїдання є різноманітність страв на святковому столі.
Важливо! Цей матеріал має винятково інформаційний характер і не може бути основою для встановлення діагнозу або медичних висновків. Публікації на сайті засновані на останніх актуальних і науково обґрунтованих дослідженнях у сфері медицини. Якщо Вас турбують проблеми зі здоровʼям, обов’язково зверніться до лікаря.