5 найпоширених міфів про вино

14 грудня 2015, 21:07
Читать новость на русском

Американський сомельє Тамара Лавер розвіяла п'ять популярних міфів про вино.

Найчастіше ми помиляємось щодо температури подачі вина, його зберігання та співвідношення ціни та якості, повідомляє Business Insider. Експерт радить відійти від стереотипів і по-новому поглянути на деякі факти.

Міф 1: Зберігати вино варто на кухні

За словами експерта, краще всього зберігати вино в спеціальному холодильнику, але якщо такого немає, тоді потрібно помістити пляшки у темний прохолодний підвал.

Але ні в якому разі не можна зберігати вино на полиці в кухні, оскільки світло і тепло негативно позначаються на його якості.

Міф 2: Декантація підходить тільки для старих і дорогих вин

Як розповідає сомельє, декантація (відокремлення рідини від осаду шляхом її зливання, повільно осідаючих дрібних частинок від швидко осідаючих, – більш великих і важких часток, – шляхом зливу рідини, яка містить ще не осілі частинки з осаду, що відстоявся, – "24") підходить для будь-яких вин.

Сомельє рекомендує спробувати провести експеримент з молодим вином і відчути наскільки його смак стане м'якшим і ніжнішим.

Міф 3: Біле вино подають холодним, а червоне – розігрівають до кімнатної температури

Температура вина, безумовно, є важливим чинником. Біле вино, яке тривалий час стояло у холодильнику буде занадто холодним і не розкриє весь смаковий букет, тому його слід ставити в холодильник за 20 хвилин до подачі, каже сомельє.

Червоне вино при кімнатній температурі буде занадто теплим, тож сомельє рекомендує перед подачею ставити його на 15 хвилин у холодильник.

Міф 4: Дороге вино є більш якісним

Ми часто прирівнюємо якість вина до його ціни. Сомельє радить звертати увагу на такі місця виробництва вина, де робоча сила досить дешева.

Експерт ставить у приклад Південну Америку, Чилі і Аргентину, де роблять хороше вино, але за низькою ціною.

Міф 5: Біле вино вживають до рибних страв, а червоне – до м'ясних

Як розповідає сомельє, таке твердження вважається застарілим, адже потрібно пити те вино, яке до смаку.

Більш того, вона радить, наприклад, замовляти французьке вино під страви французької кухні.

Читайте також: Як легко та корисно позбутись ранкового похмілля