Який популярний продукт підвищує ризик смерті
Вені з США провели експеримент та з'ясували: вживання навіть невеликої кількості червоного м’яса підвищує ризик передчасної смерті від усіх причин.
Дослідники проаналізували харчові звички 96 тисяч парафіян, пише журнал Nutrients.
Читайте також: Чи можуть очні краплі врятувати зір
Усіх учасників поділили на кілька категорій: 0, 4, 9,1, 15,6 і 41,7 грама м’яса, які вживали люди щодня. Максимальний середній показник споживання червоного м'яса у вибірці не перевищував 50 грамів.
Вчені також враховували інформацію про стать, вік, здоров'ї, індекс маси тіла, сімейний стан, тощо.
За час дослідження від різних причин помер 7961 учасник: 2598 людей померли від захворювань серцево-судинної системи, а 1873 – від раку.
В учасників, які їли червоне м'ясо ризик передчасної смерті від всіх причин і від серцево-судинних захворювань був вищий на 1,18% та 1,26% у порівнянні з тими, хто взагалі не їх цього продукту.
Також ризик був вищий при споживанні червоного і переробленого м'яса.
До червоного м’яса відносять:
• яловичину і телятину;
• свинину;
• овече м'ясо та ягнятину;
• козяче м'ясо;
• конину;
• кролятину;
• м'ясо нутрії;
• дичину.
Більше новин, що стосуються лікування, медицини, харчування, здорового способу життя та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.