Якими корисними властивостями володіє пиво: досвід предків
Користь від хмільного напою пізнали ще первісні броварі. Вони полоскали рот теплим пивом, щоб вилікувати зуби.
В Середньовіччі пивом виганяли каміння з нирок, розтирали втомлені ноги, робили на його основі омолоджувальні маски. Сучасні геронтологи стверджують, що один-два кухлі хмільного напою на день сповільнюють старіння.
В Японії навіть розробляють повноцінну програму "пивотерапії". Науково доведено, що пиво виводить з організму канцерогени і вдвічі, а то й втричі, знижує ризик утворення ракових пухлин.
В Африці цим слабоалкогольним напоєм досі винищують гризунів. Замбійські селяни успадкували рецепт від своїх пращурів. Вони на ніч у будинку, де завелися шкідники, залишають миску з молоком, у яке додають трохи пива. На ранок сп’янілі пацюки та миші стають легкою здобиччю господаря.
Читайте також: Історія пива: де варили найміцніший та найслабший напій
А в Сьєрра-Леоне працівники діамантових копалень опускають добуті ними алмази у пиво. У такий спосіб видно всі достоїнства та недоліки коштовних каменів.