Як уникнути інсультів та серцевих нападів: простий спосіб

7 вересня 2018, 12:28
Читать новость на русском

Фахівці канадського Дослідницького центру біотехнологій встановили, яку їжу потрібно їсти, щоб захистити організм від серцево-судинних хвороб.

Результати дослідження опублікували на MedicalXpress.

Читайте також: Назвали вид спорту, що здатний продовжити життя на 10 років

Медики зазначаюсь, що білок плазми крові аполіпотпротеін A-IV (ApoA-IV) сприяє профілактиці серцево-судинних захворювань. Його рівень збільшується після вживання їжі.


Як уникнути інсультів та серцевих нападів

Вчені пояснюють, що ApoA-IV є фактором, що пригнічує активність тромбоцитів. Він блокує білок глікопротеїн IIb / IIIa (интегрин αIIbβ3), який бере участь у процесі склеювання клітин між собою. остання призводить до закупорювання судин та тромбозу, що є основними причинами серцево-судинних хвороб.

ApoA-IV полегшує кровообіг майже відразу ж після прийому їжі, що містить ненасичені жири. Найбільша його активність вночі, а найменша – вранці. Це пояснює, чому інсульти виникають зранку.

Висновок вчених такий: щоб запобігти серцево-судинним хворобам необхідно вживати їжу з високим вмістом ненасичених жирів.

Продукти, що містять ненасичені жири:

  1. риба;
  2. морепродукти;
  3. рослинні олії;
  4. горіхи і олійні насіння;
  5. м’ясо та яйця;
  6. овочі.


Продукти, що містять ненасичені жири

Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.