Відкриття інсуліну: шанс на життя для діабетиків
Їжа – це життєво необхідна потреба кожної людини. Тим не менше, у багатьох порушений вуглеводний обмін, внаслідок чого виникає цукровий діабет.
Перед кожним прийомом їжі більшість діабетиків повинні вводити гормон. Його відкриття подарувало шанс на життя колись приреченим на смерть.
Вирішальне відкриття належить канадським лікарям Фредеріку Бантінгу та Чарльзу Бесту. В 1920-ті роки вони відкрили інсулін: ця речовина дозволяє клітинам організму поглинати молекули цукру, які надходять у кровотік через їжу, яку ми споживаємо. Більше дізнавайтеся із відеосюжету.
Важливо! Цей матеріал має винятково інформаційний характер і не може бути основою для встановлення діагнозу або медичних висновків. Публікації на сайті засновані на останніх актуальних і науково обґрунтованих дослідженнях у сфері медицини. Якщо Вас турбують проблеми зі здоровʼям, обов’язково зверніться до лікаря.