Вчені зробили несподіване відкриття щодо раку мозку

22 червня 2016, 18:24
Читать новость на русском

Високий рівень цукру в крові може скоротити ризик розвитку певного типу пухлини головного мозку.

Підвищений рівень цукру в крові протягом тривалого часу може викликати серйозні проблеми зі здоров'ям, однак він має захисну дію проти певного типу пухлини головного мозку. Вона не є злоякісною, пише Ladyhealth.

Зазвичай діабет і підвищена кількість цукру в крові збільшують ризик розвитку раку, тому результати дослідження здивували вчених.

Це відкриття може дати медикам більше інформації про розвиток менінгіоми — пухлини, що виникає в головному чи спинному мозку. Операція з її видалення досить складна і може вплинути на якість життя пацієнта.

Читайте також: Вчені заявили, вища освіта збільшує ризик раку мозку

Експерти вивчили аналіз крові у 41 тисячі людей, в 296 з яких була менінгіома. Вони виявили, що підвищений вміст цукру в крові, особливо у жінок, знижував ризик розвитку пухлини головного мозку. Жінки з найвищим рівнем цукру в крові мали в 2 рази менше шансів на виникнення менінгіоми, ніж жінки з найнижчими показниками.