Вчені виявили дуже корисну властивість алкоголю

15 грудня 2015, 06:26
Читать новость на русском

Вживання алкоголю знижує ризик смерті пацієнтів з хворобою Альцгеймера на ранній стадії.

Такі дані дослідження опублікували данські вчені в журналі BMJ Open.

Науковці вивчили дані 321-го пацієнта з хворобою Альцгеймера на ранній стадії, що проходили 12-місячну програму психосоціологічної підтримки, і виявили, що ті, хто щодня вживав 2-3 одиниці алкоголю (напоїв, що містять 20-30 мл чистого спирту), мав на 77% нижчий ризик смерті, ніж ті, хто вживав всього 1 одиницю або менше.

Дослідники припускають, що цей зв'язок може пояснюватися тим, що пацієнти, які помірно п'ють, мають більш широке коло спілкування. А це пов'язано з більш високою якістю і тривалістю життя.

Раніше було доведено, що помірне вживання спиртного знижує ризик смерті від хвороб серця та інсульту, однак алкоголь пошкоджує клітини головного мозку, і у випадку недоумства повинен надавати негативний ефект.

Читайте також: 5 найпоширених міфів про вино