Цим дослідженням займалися голландські вчені з Маастрихтського університету впродовж 10 років, у ньому взяли участь 120 тисяч людей віком від 55 до 69 років, пише ВВС Україна.

Раніше дослідження довели зв'язок між вживанням горіхів і серцево-судинними захворюваннями. Однак вперше науковці встановили зв'язок між вживанням певних видів горіхів та певними захворюваннями.

Дослідники з Маастрихта довели зниження ризику ранньої смерті на 23% серед людей,які їли щонайменше 10 г лісових горіхів або арахісу на день.

Йдеться лише про горіхи — арахісове масло видалили з переліку корисних продуктів через вміст солі і гідрогенізованих жирів.

Чим корисні горіхи?

Мононенасичені і поліненасичені жирні кислоти

Різноманітні вітаміни

Клітковина

Антиоксиданти

Інші біологічно активні сполуки

Результати довгих досліджень показують, що передчасний ризик смерті від раку, діабету, респіраторних захворювань і дегенеративних захворювань нервової системи нижчий серед тих, хто вживав горіхи.

Горіхи знижують ризик смерті

На 45% — від дегенеративних захворювань нервової системи

На 39% — від респіраторних захворювань

На 30% — від діабету

Результати досліджень опублікували у "Міжнародному журналі епідеміології".