ТОП-7 фейкових сніданків: їжа, про яку краще забути

21 вересня 2015, 06:01
Читать новость на русском

Джерело:

Howtogreen.ru

Збалансований сніданок допомагає уникнути вечірнього переїдання, запускає обмін речовин, заряджає організм енергією і просто приносить задоволення. Але який цей "корисний сніданок"?

Всі звикли, до ствердження, що йогурт, мюслі, яєчня, каша швидкого приготування та молоко – це корисно. Але це хибна думка. Ці продукти не приносять нічого, крім шкоди.

Йогурт

Йогурт зі смаком полуниці – це насправді йогурт з бутиловими сполуками оцтової кислоти, тобто з ароматизатором "полуниця". Ще в йогуртах, на етикетках яких красується напис "з біфідо або лактобактеріями" присутній дуже сильний консервант E1442, який допомагає уникнути надмірного розмноження цих самих бактерій при попаданні в кишечник, і цей самий консервант, накопичуючись в організмі, може стати причиною виникнення дуже небезпечного захворювання панкреонекрозу (розкладання підшлункової залози).

Додамо до всього цього здобну порцію цукру і отримаємо "корисний" сніданок з повним набором "корисних" елементів: ароматизатори, консерванти і цукор – і все це в одній маленькій барвистій баночці.

Каша швидкого приготування

Відомо, що найкорисніша частина зерна – це його оболонка і зародок. Під час виробництва "моментальних" каш, зерно очищають і від оболонки, і від зародка, утворюється крупа, яку дроблять, сушать і обдають парою. Таким чином, втрачаються всі корисні вітаміни і мінерали, зате залишається велика кількість крохмалю, який організм швидко засвоює і перетворює на цукор.

Ось і вся користь у вигляді підвищеного рівня цукру в крові, який згодом призводить до діабету і ожиріння. Запам'ятайте, кашу потрібно варити не менше 15 хвилин.

Докторська ковбаса

До складу цієї ковбаси, окрім м'яса входять маргарин, барвники, консерванти, підсилювачі смаку і кольору, а іноді і соя. Маргарин погано засвоюється організмом і містить транс-жири, надлишок яких призводить до серцево-судинних проблем. Барвники: тушу після забою обробляють величезною кількістю хімікатів, щоб вона не стала огидного сіро-зеленого кольору – всі ці "підсилювачі" плавно перекочовують і в ковбасу.

Додамо сюди пару-трійку консервантів, щоб краще зберігалася, а наостанок трохи сої, щоб маса нетто була соліднішою. Ось і вся "докторська" ковбаса, яку лікарі не радять вживати зовсім.

Читайте також: ТОП-7 продуктів, які викликають передчасне старіння

Пакетовані соки

В одній склянці (200 мл) пакетованого соку міститься цукру приблизно стільки ж, скільки і в Coca-Cola – 8-9 кубиків. Але якщо про шкоду Coca-Cola нам відомо, то соки досі маскуються під маркою "корисних продуктів".

Про те, до чого призводить надлишок цукру в організмі, багато говорити не треба. Тому не вірте рекламі і вживайте тільки свіжовичавлені соки.

Коров'яче молоко

Організм дорослої людини не призначений для перетравлення такої кількості тваринного білка, яке міститься в коров'ячому молоці. Також корів на фермах "напихають" гормонами, які потім потрапляють у ваш стакан.

Через це виникають проблеми з гормональним фоном, з'являються різні висипання, дерматити та екземи.

Мюслі

Тут можна згадати сувору термічну переробку зерна, яка, як і у випадку з кашами швидкого приготування, позбавляє крупу всіх корисних елементів. У мюслі ж виробники люблять додавати ще шоколад, мед і екстракти різних фруктів, які можуть додати вашій талії кілька сантиметрів, а шматочки екзотичних фруктів, начебто манго, ананаса, папайї найчастіше обробляють діоксидом сірки – консервантом, який може стати причиною алергії, хвороб нирок і шлунка.

Яєчня vs варене яйце

Американські вчені стверджують, що можна з'їдати тільки 2-3 яйця в тиждень через високий рівень в них холестерину, який в результаті призводить до атеросклерозу (відкладення бляшок жиру в судинах). Але це не зовсім вірно: ряд вчених зі Швеції та Норвегії довели, що в яйцях міститься "хороший" холестерин, який не впливає на розвиток серцево-судинних захворювань. Але це вірно тільки щодо варених яєць.

Справжня шкода ховається зовсім в іншому: якщо ми говоримо про "ідеальні" яйця, які знесла ваша домашня курка де-небудь у селі, то вони безумовно можуть бути корисними, але, живучи в мегаполісах, ми харчуємося "реальними" яйцями. Кури живуть в задусі і тісноті, через що хворіють самі і, як наслідок, виробляють "хворі" яйця. Найнебезпечніше захворювання – сальмонельоз.

Крім того, щоб уникнути виникнення різних епідемій на фабриках, життя птахів підтримують різними антибіотиками, а для збільшення маси тіла і "плодючості" додають в раціон неабияку дозу гормонів. Природно, всі ці речовини разом з яйцем потрапляють в наш організм.

Також в яйцях міститься величезна кількість нітратів та інших токсичних речовин. Про це явно свідчать результати перевірки Міністерства охорони здоров'я Ізраїлю в 2013 році: одне яйце містить дозу нітратів, що перевищує безпечну в 2.5-5 разів.

Читайте також: Чим замінити ранкову каву: п'ять варіантів