Позитивний вплив чаю на організм людини зумовлений насамперед поліфенолами та деякими речовинами рослинного походження.
Важливо, що чай підвищує витривалість організму. Антиоксиданти катехіни, які входять до складу чаю, допомагають спалювати жири і збільшувати за рахунок цього м`язову витривалість. Також цей напій захищає від серцево-судинних захворювань.
Чай знижує ризик розвитку хвороби Паркінсона та знищує вільні радикали, які пошкоджують структуру ДНК.
Ще одна його цікава функція - захист від ультрафіолетових променів. Через це чай можна назвати резервним сонцезахисним кремом.
Що стосується властивостей окремо зеленого чаю, то він покращує щільність і міцність кісткової такнини та допомагає діабетикам краще засвоювати цукор.
На цьому позитивна дія напою не закінчується. Чай також усуває негативні наслідки куріння.
До слова, кава лате може зашкодити фігурі.