Покращити роботу мозку допоможуть звичайні йогурти

28 червня 2013, 23:01
Читать новость на русском

Джерело:

rg.ru

Як довели дослідники з Каліфорнійського університету, склад кишкової мікрофлори впливає на роботу головного мозку людини.

Між головним мозком і кишечником існує постійний зв'язок. При сильних емоціях у людини виникають кишкові розлади. Тепер науковці з Каліфорнії довели, що зв'язок між мозком і кишечником є двостороннім.

Медики провели експеримент, в якому поділили 36 здорових жінок у віці від 18 до 55 років на три групи.

Читайте також: Найкраще їсти йогурт срібною ложкою

Перша група протягом місяця двічі на день їла йогурт, збагачений пробіотиками. Друга група їла звичайний йогурт без пробіотиків, а третя взагалі не споживала йогуртів.

До експерименту і після його закінчення головний мозок жінок досліджували приладом, який дозволяє бачити процеси, що відбуваються в мозку.

Виявилося, що у жінок, які регулярно харчувалися йогуртами, знижена активність у двох відділах мозку. Тобто вони реагували на все набагато спокійніше, ніж ті, хто йогурти не їли.

У тих же, хто їв йогурти без пробіотиків, результати виявилися проміжними. Найгірші результати були у жінок, які не їли йогурта.

Відтак, автори дослідження прийшли до висновку про те, що зміна кишкової мікрофлори впливає на активність відділів мозку, які контролюють емоції й інтелектуальну діяльність.