Не втрачають смак та нюх: тепер у COVID-хворих переважають розлади шлунку
Джерело:
УкрінформУ людей, яких госпіталізують з коронавірусом на Прикарпатті, нині переважають розлади кишково-шлункового тракту. Втрата смаку і нюху тепер трапляється рідко.
Про це розповів виконавець обов'язків директора КНП "Івано-Франківська обласна клінічна інфекційна лікарня» Микола Стовбан".
Цікаво Дефіцит вітаміну D під час пандемії COVID-19: як це пов'язано з депресією
Переважають розлади кишково-шлункового тракту і простудні симптоми, плюс – підвищена температура. Робимо ПЛР-тест і підтверджується коронавірус. Рідко спостерігаємо втрату смаку і нюху і цих пацієнтів, як було раніше,
– розповів Микола Стовбан.
Ситуація з коронавірусом в регіоні
Стовбан повідомив, що нині до Івано-Франківської обласної інфекційної лікарні щодня госпіталізують 5 – 6 людей. Нині у медзакладі є 170 ліжко-місць, 110 хворих з яких зайняті.
Реанімація зайнята повністю. Зараз тут переважають люди старшого віку, і всі вони не вакциновані,
– повідомив Стовбан.
- За минулу добу, 21 вересня, на Прикарпатті виявили 192 нових хворих на COVID-19.
- 48 пацієнтів виписали. На жаль, ще 6 інфікованих померли.