Науковці: Жуйка корисна для мозку

5 лютого 2013, 06:02
Читать новость на русском

Джерело:

MedikForum

Японські вчені з’ясували, що жувальна гумка збільшує швидкість реакцій приблизно на 10%.

Вчені з Національного інституту радіологічних наук та інших національних центрів довели, що жувальна гумка збільшує рівень концентрації і прискорює реакцію мозку.

Згідно з даними тестів, які провели дослідники, люди, які в певний момент жують гумку реагують на 10% швидше, аніж ті, які не вживають її.

Це пов'язано з тим, що при жуванні активізується, щонайменше, вісім різних зон мозку, які не задіяні поза жування.

До того ж жування тимчасово поліпшує кровотік до мозку.

Японці провели дослідження, у ході якого з’ясувалося, що у середньому, чоловікам і жінкам без жуйки було потрібно 545 мілісекунд для вирішення кожного завдання, а добровольцям зі жуйками - 493 мс.

Науковці визначили, що під час жування гумки активізувалися ті зони мозку, що відповідають за рухи і увагу.

До слова, на думку вчених із бермінгемського університету (Великобританія) для схуднення достатньо лише добре пережовувати їжу, адже це сприяє кращому засвоюванню калорій.