Як пише LadyHealth, співробітники Університету Лас-Пальмас де Гран Канарія і Наваррського Університету протягом чотирьох років вивчали раціон більше 11 тисяч осіб. Найстабільніший емоційний стан виявився у тих людей, чиє харчування максимально було наближене до середземноморської дієти.

Основа цієї дієти дуже проста: багато риби, морепродуктів, свіжих фруктів і овочів, оливкова олія, горіхи, бобові. Цілком дозволяється червоне вино — по 150 грамів на день.

Керівник дослідження Патрісія Енрікес Санчес дала ще декілька порад щодо ідеального "емоційного" раціону:

  • Основні прийоми їжі завжди повинні включати в себе зернові, фрукти та овочі.
  • Води можна випивати по два літри в день.
  • Допускається помірне вживання вина, риби, нежирного м'яса і яєць.
  • Основне джерело корисних ненасичених жирних кислот жиру — оливкова олія.
  • Цукор, солодощі та борошняні продукти бажано їсти не частіше двох-трьох разів на тиждень і в невеликій кількості.

Читайте також: Науковці визначили, чим пахне щастя