Фахівці порталу Time визначили чотири речі, на які слід звертати особливу увагу при підготовці до пікніка.
Чотири небезпеки пікніка:
Продукти. Перед покупкою овочів, фруктів необхідно впевнитися, що їжа справді свіжа. Обов'язково мийте продукти перед пікніком. Експерти радять, щоб уникнути перехресного забруднення, зберігайте овочі та фрукти подалі від м'яса. Щоб продукти не псувалися, переконайтеся, що температура в холодильнику нижче +4,5 градусів, а в морозилці — нижче -18 градусів.
М'ясо. Купувати м'ясо в супермаркеті треба в останній момент, щоб м'ясо якнайменше часу перебувало поза холодильником. Сортуючи куплені продукти по пакетам, кладіть м'ясо в окремий. Після обробки та приготування сирого м'яса відразу ж мийте руки.
Гриль. Варто перевірити, чи гриль або мангал чистий перед приготуванням їжі. Експерти попереджають, що висока температура утворює в м'ясі канцерогенні речовини. Тому смажене м'ясо краще їсти в помірних кількостях.
Недоїдена їжа. Після пікніка часто залишається їжа. Центри з контролю і профілактиці захворювань США рекомендують доїдати такі продукти чим швидше: щоб запобігти отруєння або інші проблеми зі здоров'ям, не зберігайте залишки їжі довше чотирьох днів.
Читайте також: Вчені назвали чотири продукти, які спрощують процес схуднення