Чому небезпечно вживати алкоголь в час пандемії коронавірусу: пояснення МОЗ
Часте та надмірне вживання алкоголю підвищує ризик виникнення різноманітних порушень в організмі. А у разі інфікування COVID-19, вживання алкоголю може ускладнити перебіг захворювання.
Про те, що алкоголь не знижує ризики інфікування коронавірусною інфекцією нагадали у Центрі Громадського здоров'я.
Читайте також: В Ірані понад 700 людей померли, бо лікували коронавірус алкоголем
Алкоголь знижує імунітет та сприяє розвитку супутніх захворювань
У ЦГЗ зазначили, що безпечної долі алкоголю не існує. Вживання алкоголю шкідливе для серцево-судинної системи, викликає гіпертонію та збільшує ризики інсультів і онкозахворювань. Непомірне споживання алкогольних напоїв викликає цироз печінки, гепатит, панкреатит.
Супутні захворювання підвищують ризики смерті від коронавірусу
Як відомо, в Україні понад 70% людей, які померли від ускладнень, спричинених COVID-19, мали супутні серцево-судинні захворювання, цукровий діабет, новоутворення, захворювання нирок та легень.
Наразі немає імунітету, вакцин та ліків проти COVID-19. Один із найбільш ефективних способів захиститися і запобігти поширенню інфекції – фізичне дистанціювання та щоденна гігієна.
Щоб запобігти інфікуванню, найкраще не чіпати обличчя брудними руками, а після повернення додому ретельно мити руки.
Важливо! ВООЗ неодноразово наголошувала, що алкоголь на відмінну від правил гігієни не може захистити від коронавірусу і тим паче, не може лікувати.
Правда і міфи про коронавірус / Інфографіка 24 каналу
Більше новин, що стосуються лікування, медицини, харчування, здорового способу життя та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.