Чи безпечна їжа, яку купують кримчани на півострові, — розслідування журналістів

19 березня 2016, 15:50
Читать новость на русском

З вересня 2015 року до Криму припинили постачати українські продукти харчування, але кримчани не дуже охоче переходили на російські аналоги.

Для того, аби перевірити продукти на якість, журналісти разом із правозахисниками купили продукти в одному із магазинів Севастополя. Так, закупили 11 видів молочних продуктів та 3 види ковбас. Окрім російської продукції, закупили ще й продукти кримського виробника.

Усі продукти передали в одну із державних лабораторій з метою дослідити за кількома показниками і визначити, чи справді ці продукти можна вживати.

У більшості молочних виборів відхилень від державних стандартів немає.

Але задля тривалого зберігання деякі виробники використовують антибіотики. Так, в сметані "Лукомор'я" виявили левоміцетин. А в маслі "Вершкове" та в молоці кримського виробника перевищений вміст бактерій кишкової палички.

А от у трьох видах ковбасних виробів в лабораторії виявили ДНК конини невідомого походження.

До того ж, підтвердили, що склад, який виробники зазначають на упаковці – не відповідає дійсності.

Самі ж кримчани скаржаться на продукцію російського виробника, проте декого якість таки задовольняє.

Повний випуск програми "Крим.Реалії" дивіться сьогодні на 24 Каналі о 18:30.