Яку небезпеку приховує здорове харчування

Споживання низькокалорійної їжі з невеликим вмістом насичених жирів є нездійсненною рекомендацією для всього людства. Воно спровокує продовольчу кризу.
До такого висновку дійшли вчені Гуелфского університету, які пояснили рекомендації Міністерства сільського господарства США щодо споживання низькокалорійної їжі з невеликим вмістом насичених жирів, йдеться у статті у журналі PLOS One.
Читайте також: Скільки разів на тиждень можна їсти вівсянку
З їх слів, це неможливо через гостру нестачу родючих земель, тож глобальний перехід людства на здорове харчування викличе продовольчу кризу.
Виконання рекомендацій Міністерства сільського господарства США вимагає додатковий мільярд гектарів оброблюваної землі (приблизно – площа Канади).
Тож такі рекомендації повинні враховувати не лише вплив здорової їжі на організм, але й культурні та економічні особливості різних країн світу.
Здорове харчування може спровокувати продовольчу кризу
Окрім того, керівництво повинне врахувати та вжити необхідні заходи, спрямовані на запобігання майбутнього глобального дефіциту землі і вологи. Зокрема, можна спрямувати сили на розвиток посухостійких культур і більш ефективно розподіляти воду між регіонами.
Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.
Важливо! Цей матеріал має винятково інформаційний характер і не може бути основою для встановлення діагнозу або медичних висновків. Публікації на сайті засновані на останніх актуальних і науково обґрунтованих дослідженнях у сфері медицини. Якщо Вас турбують проблеми зі здоровʼям, обов’язково зверніться до лікаря.