Який смачний продукт пригнічує ріст клітин раку

1 квітня 2019, 09:52
Читать новость на русском

Американські дослідники з’ясували, що вживання волоського горіха здатне пригнічувати ріст і розвиток раку молочної залози.

До такого висновку прийшли вчені з Університету Маршала, пише журнал Nutrition Research.

Читайте також: Які дози алкоголю та тютюну можуть викликати рак

Вчені провели клінічне дослідження, у якому взяли участь відібрані жінки з пухлинами молочної залози досить великими для біопсії з метою дослідження і патології. Їх поділили на групи, одна з яких споживала горіхи, інша ж група була контрольною.

Перед дослідженням усім зробили біопсію. Перша група вживала 57 грамів волоських горіхів в день до наступної операції.

Біопсія – що це?

Це метод дослідження, при якому видаляють шматок ураженої тканини для детального дослідження. Найчастіше використовується для аналізу онкоклітин.

Патологічні дослідження підтвердили, що пухлини були на рак молочної залози у всіх жінок, які брали участь в дослідженні. Через два тижні після біопсії під час операції фахівці взяли додаткові зразки ракової пухлини.


Вживання волоських горіхів пригнічує ріст клітин раку молочної залози

Експерти зафіксували зміни в експресії 456 генів у двох зразках.

Висновок вчених: споживання волоського горіха змінює експресію генів у жінок з підтвердженим раком молочної залози та зменшує ріст пухлини.

Рак молочної залози – причини виникнення
  • рання менструація (до 12 років);
  • пізня менопауза;
  • народжування першої дитини після 35 років, або жінки, які взагалі ніколи не народжували;
  • наявність мастопатії (доброякісного захворювання молочної залози);
  • ожиріння;
  • цукровий діабет;
  • гіпертонічна хвороба;
  • погана екологія;
  • стреси;
  • шкідливі звички (куріння і зловживання алкоголем).

Більше новин, що стосуються лікування, медицини, харчування, здорового способу життя та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.