За статистикою ВООЗ, 22% випадків смертей у світі – від онкологічних хвороб, а вживання тютюну є найзначнішим фактором появи онкології. Але люди не ставляться з обережністю до алкоголю, який теж призводить до раку.

Читайте також: Вчений створив алкоголь, який не викликатиме похмілля

Вчені з Саутгемптонського і Бангорского університетів розрахували можливий ризик розвитку раку протягом життя, пов'язаний з вживанням десяти одиниць алкоголю (пляшка вина) і десяти сигарет в тиждень, пише журнал BMC Public Health.

Фахівці з'ясували, що ризик розвитку раку протягом життя у некурців, які випивають одну пляшку вина в тиждень, дорівнює 1% для чоловіків і 1,4% – для жінок.

У чоловіків це, перш за все, пов’язано з пухлинами в шлунково-кишковому тракті, а у жінок - з раком молочної залози.

Вживання трьох пляшок вина в тиждень підвищує ризик розвитку раку на 1,9% для чоловіків і 3,6% для жінок. Це дорівнює викурюванню протягом семи днів 8 сигарет для чоловіків і 23 сигарет – для жінок.

Більше новин, що стосуються лікування, медицини, харчування, здорового способу життя та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.