Які сезонні фрукти та овочі вбережуть від грипу: відповідь лікаря
Щоб захистити організм від хвороботворних бактерій і вірусів та підняти настрій необхідно їсти фрукти яскравих кольорів та мед.
Таку пораду дала лікар Вікторія Савицька, пише ГолосUA.
Читайте також: 5 продуктів, які помилково вважаються корисними на сніданок
Людям, які схильні до повноти, варто обмежувати себе у вживанні солодких продуктів у холодну пору року. Натомість це потрібно замінити фруктами, ягодами, медом.
За словами лікаря, фрукти і мед, як в чистому вигляді, так і у вигляді салатів, запечені, политі йогуртом, не тільки заповнять потребу організму в глюкозі, позбавлять від нав'язливого бажання з'їсти шматочок солодощів, але і зможуть зміцнити імунітет. Не варто поєднувати мед з гарячими напоями, оскільки він втратить корисні властивості.
Лікар рекомендує щодня вживати не менше 3-4 фруктів, бажано різних. Вони здатні живити організм, підвищити настрій, вивести шкідливі речовини з організму.
Фахівці радять щодня з'їдати не менше 500 грамів овочів і фруктів. І не забувайте про зелень. Найкорисніші фрукти і овочі – сезонні. Всі овочі і фрукти оранжевого кольору – хурма, гарбуз, морква – містять, крім іншого, бета-каротин, альфа-каротин, лютеїн, кверцетин та інші речовини, які перетворюються на вітамін А.
Гарбуз
У всіх яскравих фруктах і таких овочах, як броколі, помідори і цибуля, міститься кверцетин, який відомий своїми протизапальними властивостями і допомагає організму виробити антитіла до вірусів.
Журавлина та грейпфрут живлять організм вітамінами, захищають від безлічі хвороб і навіть нормалізують роботу серця.
Журавлина
Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.