Від яких спецій та соусів потрібно відмовитися назавжди

11 вересня 2018, 16:18
Читать новость на русском

Практично жодна страва не може обійтися від спецій. Остання додає смаку, аромату, пробуджує апетит. Спеції можуть бути корисними у помірному вживанні, але від деяких спецій потрібно відмовитися назавжди.

Про це пише портал 24apteka.

Читайте також: Як знизити тиск та вберегтися від серцево-судинних хвороб: простий спосіб

1. Сіль

Щоб покращити смак страви, навіть вівсяної каші, до неї додають сіль. Це найпростіший спосіб. Та, щоб нейтралізувати токсичність зайвої солі ниркам доводиться працювати інтенсивніше. Можна також випити трошки води, але зайві обсяги можуть призвести до збільшення тиску та навантаження на серце і судини. Такий режим харчування може призвести до хвороб нирок та звуження судин, що збільшать ризики інсультів та інфарктів.


Не варто сильно солити їжу

2. Майонез

Король заправок та маринадів містить яйця, чий жовток не проходить первинну пастеризацію. Тому існує ризик підхопити сальмонелу. Одна чайна ложка майонезу містить 15% денної норми жиру.

3. Цукор

Цей продукт не несе жодної користі, окрім надходження в організм швидкої енергії. Наслідки вживання цукру – проблеми з зубами, підвищення рівня цукру в крові, можливо ожиріння, проблеми з серцем і діабет.


Вживання цукру тягне за собою проблеми зі здоров'ям

4. Соус барбекю

Ідеальні свинячі реберця передбачають вимочування м'яса в маринаді зі спеціальним соусом. Завдяки чому після їх обжарювання вони покриваються апетитною глазур’ю. Таким чином, м'ясо містить більше цукру, солі, патоки та кетчупу, ніж простий соус барбекю, який би подавався з просто обсмаженим м’ясом. А це подвійне випробування для підшлункової залози та серцево-судинної системи.

Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.