Вчені назвали продукти, які спричиняють стрес

19 червня 2018, 21:36
Читать новость на русском

Американські дослідники встановили, що вживання насичених жирів у дитячому та підлітковому віці збільшують ризик розвитку стресу та депресії у дорослому житті.

Так продукти знижують здатність організму боротися зі стресом, інформує ScienceDaily.

Читайте також: 5 речей, які погано впливають на роботу мозку

Експеримент проводився на мишах, їх годували їжею з високим вмістом насичених жирів. Вчені дійшли до висновку, що миші були більше схильні до стресу.

Вчені також встановили, що чим більше фаст-фуду та смажених страв діти чи підлітки їдять, тим гірше вони можуть впоратися зі стресовими ситуаціями, занепокоєнням та тривогою у дорослому житті.

До насичених жирів можна віднести маргарин, тваринні жири та рослинні олії – пальмова та кокосова.

Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділіЗдоров'я.