Що станеться, якщо додавати куркуму до страв щодня
Куркума – доступна і чудова спеція, яка сприяє довголіттю, красі та стрункій доглянутій фігурі.
1. Корінь куркуми є потужним антиоксидантом. Спеція містить кальцій, залізо, кальцій, вітаміни С і групи В, йод, фосфор, ефірну олію, лактон, алкалоїд та інші цінні компоненти, передає Сosmo.
Читайте також: Чи корисні БАДи для організму: пояснення медиків
2. Ця спеція чудово виводить шлаки і токсини з організму.
3. Окрім того, куркума добре очищає кишечник від слизу, пригнічує гнильну мікрофлору і підтримує нормальну кишкову флору та покращує травлення.
4. Корінь куркуми знижує кислотність шлункового соку, надаючи противиразковий ефект.
5. Куркума ще й допомагає боротись з "поганим" холестерином цукром у крові – знижує їхній рівень, чистить кров, нормалізує її склад та пом'якшує наслідки променевої терапії.
Куркума є цінною спецією для шлунково-кишкового тракту
6. Куркума має лікувальну дію при захворюваннях суглобів.
7. Спеція покращує стан хворих з цирозом печінки через алкоголь – вона є гепапротектором, який захищає печінку від дії токсичних речовин.
8. Куркума є потужним протизапальним і антисептичним засобом.
9. А ще запашна спеція допомагає знижувати вагу, адже вона активізовує вироблення шлункових ферментів і поліпшує травлення. Відповідно, спожита їжа буде трансформуватися не у жир, а в енергію.
Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.