Популярна їжа призводить до депресії, – вчені

2 жовтня 2018, 08:34
Читать новость на русском

Набагато більше схильні до ризику розвитку депресії ті люди, чий раціон складається з жирної та солодкої їжі, ніж любителі здорового харчування.

До такого висновку прийшла міжнародна група вчених з Великобританії, Іспанії та Австралії, пише The Guardian.

Читайте також: 6 хвороб тіла та мозку, які потрібно лікувати одночасно

Вчені проаналізували раціон майже 33 тисяч людей з п'яти різних країн, щоб встановити зв'язок між фастфудом і депресією. Дієту зі шкідливої їжі дослідники називають "запальною".

При харчуванні переважно жирною та солодкою їжею, в організмі може виникнути системне запалення, що впливає не лише кишківник, а й на весь організм.

"Запальні" молекули можуть впливати на розділи мозку, що відповідають за настрій людини.

Дослідники стверджують, що незбалансований режим харчування може не просто посилити депресію або прискорити її розвиток, а й стати першопричиною захворювання.

На думку вчених, захиститися від однієї з найпоширеніших психічних хвороб допоможе середземноморська дієта: риба, овочі, фрукти, горіхи.


Жирна та солодка їжа призводить до депресії

Проте професор метаболічної медицини Університету Глазго Нейвід Саттар заявив, що зі слабким психічним здоров'ям схильні погано харчуватися і ніяка дієта на них просто не подіє.

Що таке депресія? Це психологічний стан, яким описують пригнічений настрій, симптоми та синдроми афективних розладів. Перебіг депресії пов'язаний з низьким рівнем серотоніну в мозку людини. Депресію лікують медикаментозними та психологічними методами.

Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.