Науковці спростували міф про користь вина

5 жовтня 2018, 14:21
Читать новость на русском

Вживання однієї-двох стандартних порцій алкоголю більше трьох разів на тиждень збільшує ризик передчасної смерті на 20 відсотків.

Про це заявили вчені Університету Вашингтона у Сент-Луїсі (США), йдеться у прес-релізі на MedicalXpress.

Вони проаналізували дані декількох досліджень за участю понад 400 тисяч осіб у віці 18-85 років.

Читайте також: Вчені пропонують продавати алкоголь за рецептом: пояснення

З'ясувалося, що вживання невеликих доз вина трохи зменшувало ризик розвитку серцево-судинних захворювань, але сприяло виникненню раку, що збільшувало ймовірність передчасної смерті.

Збільшення смертності значніше зросло для літніх людей у ​​віці 75 років, ніж для 25-річних. Окрім того, прийом алкоголю сприяє потраплянню у кров бактерій з кишечника.

Помірне вживання вина можна рекомендувати лише тим, хто схильний до серцево-судинних захворювань і має низький шанс розвитку злоякісних пухлин.

До слова, сидячий спосіб життя також серйозно підвищує ризик передчасної смерті. Також існує прямий зв'язок між кількістю споживаної солі і ризиком смерті.

Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.