Насіння льону: корисні властивості та головні правила вживання

24 листопада 2017, 21:05
Читать новость на русском

Джерело:

Еlle

Насіння льону багате на вітаміни і мінерали, які вкрай корисні для організму. Насіння часто використовують для профілактики різних захворювань, а також вживають при лікуванні.

Що лікує насіння льону

В складі насіння льону є жирні кислоти Омега-3 та лігнанови – це натуральні гормони, що блокують дію поганих естрогенів, які викликають рак грудей.

Читайте також: 5 симптомів, які свідчать про нестачу білку у вашому організмі

Насіння льону корисні для кишечника, тому що допомагають вивести з організму токсини, холестерин і канцерогени, а також сприяють швидшій засвоюваності їжі. Насіння льону збагачені селеном, якого організму жителів великих міст часто не вистачає. Завдяки цьому їх приймають для профілактики онкологічних захворювань.


Насіння льону: корисні властивості

Як вживати насіння льону

Багато лікарів рекомендують вживати насіння льону з кефіром на сніданок. Особливо, в осінньо-зимовий період, це дозволить протистояти розвитку вірусів.

Багато вводять в свій раціон насіння льону для схуднення. Також насіння льону мають величезну користь при вагітності завдяки клітковині, що допомагає позбутися запорів, і в післяпологовий період – насіння захищає нервові клітини, запобігаючи розвитку післяпологової депресії та інших психічних розладів.

Читайте також: Як зробити живіт плоским: 5 секретів стрункості


Як вживати насіння льону

Найкраще вживати насіння льону можна вранці, просто додаючи в кашу або кукурудзяні пластівці з молоком, розбавляючи в йогурті або рідкому сирі, а також випиваючи на сніданок з кефіром або кислим молоком. Комплексне очищення організму можна провести, кілька днів поспіль попивши натщесерце відвар з насіння льону.