Масляна 2019: 5 легких рецептів традиційного десерту на свято
Масляна у 2019 році триватиме з 4 до 10 березня. Перед Великим постом в масляний тиждень слов’яни традиційно запрошували в гості своїх друзів та родичів для частування запашних млинців.
Для тих, хто не хоче ігнорувати українські традиції, НВ STYLE зібрав рецепти 5 дієтичних та запашних млинців, які не лише будуть смачними для вас і вашої сім’ї, а й збережуть фігуру.
Млинці з бананів
Банани є відмінним джерелом калію, клітковини і білка. Для приготування потрібно взяти два інгредієнти – банани і яйця. Помістіть 4 яйця і 2 банана без шкірки в блендер і добре збийте. Змастіть сковороду кокосовим маслом та налийте невелику кількість бананової суміші на сковороду. Обсмажте її з 2 сторін. Млинці повинні добре пропектися, тому краще готувати їх на маленькому вогні. Для смаку можете полити їх натуральним йогуртом.
Млинці з вівсяних пластівців
Для приготування таких млинців з вівсянки знадобиться: 1 столова ложка вівсяних пластівців, 500 мл молока, 500 мл води, 2 чайні ложки цукрозамінника та одне яйце. Відваріть вівсяну суміш, використовуючи молоко, воду і пластівці. Остудіть отриману кашу на декілька хвилин і збийте її за допомогою блендера до пастоподібного стану. Додайте в масу цукрозамінник і яйце та перемішайте. Обсмажте млинці на сковороді, змазаній оливковою олією.
Оладки з яблук
Для приготування смачних оладок з яблук необхідно взяти 2 великих яблука, 1 яйце, 1 столову ложку борошна (можна також замінити на 2 столові ложки рисового борошна). Яблука очистити і потерти на крупній тертці. Пізніше додайте яйце і борошно та все перемішайте. Тісто викладайте ложкою на гарячу сковороду, також змащену оливковою олією. Обсмажити з двох сторін.
Млинці з шпинату і вівсянки
Млинці з вівсянки і шпинату з овочевою начинкою не тільки здивують вас своїм яскравим виглядом, але і користю для здоров'я. Візьміть 40 грам шпинату, 40 грам вівсяних пластівців, 2 яйця, 50 мл молока. Шпинат збийте в блендері до стану каші, потім додайте вівсяні пластівці, яйця і молоко. Всю цю суміш ретельно збийте бленедром, щоб отримати млинцеве тісто зеленого кольору. Обсмажте на слабкому вогні, а потім додайте начинку, яка вам до вподоби вже у готові тонкі млинці. Такі начинки як сир, гарбуз, гриби, лосось можна використовувати у будь-які дієтичні млинці.
Млинці з гарбуза
Для приготування гарбузових млинців потрібно підготувати: склянку борошна, 1 чайну ложку цукру, 1 чайну ложку кориці, щіпку мускатного горіха, гарбузове пюре, 2 яйця і півсклянки знежиреного йогурту. Гарбуз очистити від шкірки, запекти і зробити таке собі "пюре". У невеликій мисці змішати борошно, цукор, корицю і мускатний горіх. В окремій тарілці збити йогурт, пюре з гарбуза і яйця. Поступово змішуйте інгредієнти і смажте на оливковій олії. Подавати такі млинці можна з медом і горіхами.
Читайте також: Роблять тільки гірше: дієтолог склала антирейтинг популярних дієт