Кому можна та потрібно їсти гірчицю

19 жовтня 2018, 07:38
Читать новость на русском

Медики рекомендують споживати гірчицю зі стравами у холодну пору, адже цей продукт може бути дуже корисним під час сезону простудних захворюваннь.

Гірчиця містить речовини, які стимулюють відходження мокроти – синігрін і синальбін. Тож завдяки дії цих компонентів гірчиця може бути ефективною у терапії кашлю, бронхітів, ларингіту та запалення слизових оболонок гортані, передає Мedikforum.

Читайте також: 10 правил харчування восени від дієтолога

Серед інших корисних речовин є ще білок, ненасичені жири, харчові волокна та вітаміни групи B, Е, D, А. Тож при споживанні гірчиці в організмі покращується надходження крові у головний мозок, а це, відповідно, сприяє покращенню пам'яті та розумових функцій.

Охочим позбутись зайвих кілограмів теж варто звернути увагу на цей продукт. Гірчиця пришвидшує метаболізм та допомагає організму краще розщеплювати жири.

Споживання гірчиці підсилює лібідо у чоловіків та жінок

Завдяки насиченому складу мінералів вона покращує стан судин і роботу серця. Окрім того, поліненасичені жирні кислоти стимулюють процеси виведення з організму надлишків холестерину. Тож гірчиця позитивно вплине на серцево-судинну систему.

А ще цей продукт допомагає при лікуванні шкірних захворювань, хворобах нервової системи та слабкому імунітеті. І це ще не все, адже гірчиця – природний афродизіак, який підсилює лібідо у чоловіків та жінок. 100 грамів гірчиці містить лише 66 калорій.

Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.