Який фактор збільшує ризик розвитку раку у чотири рази

13 листопада 2018, 14:27
Читать новость на русском

Ізраїльські вчені провели дослідження та встановили, що ожиріння в підлітковому віці збільшує ризик розвитку раку підшлункової залози в чотири рази.

Дослідження опублікували в журналі Cancer.

Читайте також: Вчені виявили, як боротися з особливо небезпечними видами раку

Науковці провели аналіз стану здоров’я понад 1,8 мільйона людей віком від 16 до 19 років. Для цього вчені враховували результати медоглядів з 1967 по 2002 рік.

Після чого вчені порівняли цю інформацію з випадками захворювання пацієнтів на рак підшлункової залози за період до кінця 2012 року.


Який фактор збільшує ризик розвитку раку у чотири рази

Експеримент показав, що якщо підліток страждав ожирінням, то ризик раку у чоловіків зростав у 3,76 раза, а у жінок у чотири рази.

Ожиріння – причини виникнення
• пасивний спосіб життя з малою фізичною активністю;
• генетичні порушення ферментативної активності;
• надмірне споживання жирів, вуглеводів, солі, алкогольних і солодких напоїв, прийом їжі в нічний час тощо;
• переїдання психогенного характеру;
• стани фізіологічні (вагітність, клімакс);
• недосипання, стреси, прийом гормональних та психотропних лікарських засобів.

А індекс маси тіла на верхній межі підвищує ризик розвитку раку підшлункової залози на 50%.

Висновок вчених: ожиріння дітей у підлітковому віці збільшує у чотири рази ризик розвитку раку.

Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі ​Здоров'я.