Які замінники цукру безпечно додавати у випічку та десерти

21 березня 2019, 07:43
Читать новость на русском

Практично усі знають, що надмірне вживання цукру може призвести до низки хвороб, тому намагаються шукати замінники цьому продукту. Але не завжди такі замінники є корисними.

Дієтолог Катерина Новикова розповіла, які замінники цукру можна додавати у випічку та десерти, а яких варто уникати.

Читайте також: Від яких дієтичних продуктів потрібно відмовитися

1) Сироп топінамбура або натуральний кленовий сироп.

Його можна купити у відділах дієтичного харчування, здорового способу життя і вегетаріанських магазинах, легко замовити в інтернет-магазині. Тільки варто звертати увагу на склад.

2) М'якуш банана.

3) Ізюм або фініки, перемелені в блендері

Тільки при виборі сухофруктів – зважайте на те, що їх часто вимочують в цукровому сиропі, це і консервант і підсилювач смаку одночасно. Вибирайте непоказні на вигляд, темні і неяскраві, але натуральні варіанти.


Додавайте у випічку ізюм

4) Ягоди.

На зиму можна заморозити або купити замороженими. Смузі, морозиво, просто перемолоти в блендері замість варення, а найкраще – свіжими!

Дієтолог не радить використовувати стевію, мед або ж синтетичні підсолоджувачі.

Все тому, що стевія впливає на сперматогенез і гормональну систему. Мед натуральний знайти зараз дуже складно. А всі продукти отримані хімічним шляхом не корисні для здоров'я.

Якщо ж додаєте кокосову або мигдальну муку, то випічка сама по собі буде солодшою.

Більше новин, що стосуються лікування, медицини, харчування, здорового способу життя та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.