Які овочі стають кориснішими після термічної обробки
Дієтологи зазначають, що деякі популярні овочі, які можна знайти на ринку влітку, корисніше їсти у приготовленому вигляді.
Не всі свіжі овочі є найкориснішими. Зокрема, це стосується помідорів, які краще їсти після того, як вони добре прогрілися, передає "Країна здоров'я".
Читайте також: Чим корисні кабачки: п'ять неймовірних властивостей
У них після теплової обробки підвищується вміст антиоксидантної речовини – лікопіну, що знищує небезпечні вільні радикали, які викликають появу ракових пухлин.
Після смаження або варіння протягом 15 хвилин у киплячій воді рівень лікопіну збільшується у томатах в півтора раза. А в томатній пасті, для якої помідори варять мінімум 45 хвилин, лікопіну вже в 20 разів більше, ніж у свіжих плодах,
– зазначають вчені.
Кориснішими після термічної обробки стають броколі та цвітна капуста, які варто варити не більше 5 хвилин.
У вареній моркві після високотемпературної обробки починають діяти активніше речовини, які покращують зір. Окрім того, у варених овочах менше токсинів, якими їх обробляють від паразитів.
Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.