Як відновити мікрофлору кишківника: перелік продуктів

13 червня 2018, 22:31
Читать новость на русском

Мікрофлора важлива для організму людини. Вона виконує функцію розщеплення залишків їжі, нейтралізує отруту та підтримує імунну систему.

Людина шкодить корисній мікрофлорі, ведучи неправильний спосіб життя, пише Cosmo.

Читайте також: Чим небезпечна вулична їжа: пояснення харчового технолога

На це такоє впливають стреси та неправильне харчування. Через розмноження патогенних мікроорганізмів у людини можуть виникнути хронічні хвороби організму.

Якщо у людини виникли проблеми з мікрофлорою, то у неї з’являються здуття, біль у животі, дефіцит поживних речовин. Проблеми можуть спричинити анемію та ожиріння, а також запалення слизової кишківника.

Щоб уникнути цього потрібно їсти продукти для здоров’я кишківника– продукти з пробіотиками (живими бактеріями). Останні добре зміцнюють імунітет та сприяють розмноженню корисної мікрофлори.

Корисно вживати ферментовані продукти – кефір, квашена капуста, квас, консервовані огірки і помідори, айран, сир, чайний гриб. Організму таку їжу легше перетравлювати. Ці продукти можуть запобігти багатьом хворобам, зокрема раку.

Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.