Як уникнути шкідливих антибіотиків у продуктах
90% великих українських виробників м'яса використовують на фермах під час вирощування тварин шкідливі антибіотики, які руйнують організм людини.
Найгірше те, що тваринам для профілактики хвороб та швидкого росту дають ті ж препарати, що й людям. Антибіотики присутні у свинині, курятині, яловичині, м'ясі індика та кролика.
Читайте також: Топ-5 переконливих причин зменшити споживання червоного м'яса
І якщо часто вживати антибіотики, вони перестають діяти, передає "Живи активно". А це дуже небезпечно, адже часто тільки антибіотик може врятувати від серйозних інфекцій.
Але антибіотики дають не лише тваринам, їх чимало міститься і в інших популярних продуктах. У молоко додають антибактеріальні речовини, щоб воно довше стояло.
Як зменшити кількість антибіотиків у їжі:
1. Щоб знизити або виключити потрапляння антибіотиків з їжею, можна спробувати уникати свинини, яка містить найбільше антибіотиків.
2. Також рекомендується добре промивати м'ясо і рибу – це знижує вміст антибіотиків на 25%.
3. Не використовуйте бульйон з м'яса у стравах.
4. Знімайте шкіру з курятини.
5. Уникайте субпродуктів.
6. По можливості заморожуйте продукти – це зменшує кількість антибіотиків на 23%.
8. Уважно читайте етикетки на продуктах.
9. Рослинна їжа та продукти домашнього виробництва не містять або містять дуже низький відсоток антибіотиків.
Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.