Як шкідлива їжа впливає на мозок

4 вересня 2018, 14:24
Читать новость на русском

Про шкоду жирної, смаженої, копченої і солодкої їжі для фігури знають всі. Науковці зазначають, що ці продукти негативно впливають й на мозок людини.

Психолог Террі Девідсон, директор Центру поведінкової неврології Вашингтонського університету пояснює, що шкідлива їжа впливає на гіпокамп головного мозку, який відповідає за формування пам'яті, пише "ЖивиАктивно".

Читайте також: Виявили небезпечні бактерії, які спричиняють невиліковні хвороби

Вживання продуктів з високим вмістом насичених жирів і сахарози змушує мозок знову і знову їсти.

Науковці проаналізували мозок щурів, які вживали лише сахарозу та насичені жири. Через певний час у гризунів помітили специфічні пошкодження ділянок гіпокампу. Гризуни їли навіть тоді, коли не були голодними, ймовірно, вони навіть не пригадували, що наїлися. Вчені припускають, що подібне може статися з людським мозком.

Вчені пояснюють це тим, що мозок блокує відчуття ситості і викликає бажання з’їсти ще щось.

Висновок дослідників такий: шкідлива їжа впливає на мозок, що змушує людину з’їсти більше.

Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.