Як правильно заварювати чай: корисні підказки
При правильному заварюванні чаю розкриваються усі корисні властивості напою. Однак не кожен знає, як настоювати різні види чаю та просто заливають усе окропом.
У зеленому чаї дуже багато антиоксидантів. При заварюванні цього напою треба уважно слідкувати за температурою води. Вона повинна бути високою, але не занадто. Найоптимальніша температура для зеленого чаю – 90 градусів.
Чим довше запарювати цей чай, тим більше він збуджує організм. Тому перед сном не варто тримати його більше 4 хвилин, а вранці все ж краще запарювати довше.
Білий чай чудово допомагає імунній системі та запобігає старінню шкіри. Заварювати білий чай рекомендується 5-10 хвилин при температурі 80 градусів.
Читайте також: 5 неймовірних властивостей мате
Чорний чай підвищує тиск, а також позитивно впливає на травлення. До того ж, цей напій захищає від хвороб серця та системи кровообігу.
Чорний чай необхідно заливати окропом та настоювати 5-6 хвилин. Чим довше запарювати чай – тим він гіркіший.
Чай каркаде також радять заливати окропом та настоювати мінімум 3 хвилини. Він чудово захищає організм від вірусних інфекцій, адже в ньому міститься дуже багато вітаміну С. До того ж, до червоного чаю радять додавати трохи цукру.
Важливо! Цей матеріал має винятково інформаційний характер і не може бути основою для встановлення діагнозу або медичних висновків. Публікації на сайті засновані на останніх актуальних і науково обґрунтованих дослідженнях у сфері медицини. Якщо Вас турбують проблеми зі здоровʼям, обов’язково зверніться до лікаря.