Діабет більше не "солодка хвороба": як сіль впливає на ризики розвитку хвороби
Джерело:
EurekalertДіабет зазвичай пов'язують з надмірним вживанням цукру, а ось додавання надмірної кількості солі у їжу – з ризиками для серцево-судинної системи. Втім, як виявилось, це не зовсім так.
Нове дослідження британських вчених вказує, що надмірне споживання солі теж може впливати на ймовірність розвитку діабету. У дослідженні брали участь понад 400 тисяч британців віком від 37 до 73 років.
Дивіться також Червоне м'ясо викликає ще одне небезпечне захворювання
Спостереження тривали упродовж майже 12 років, зафіксовано, що у понад 13 тисяч людей з усіх учасників – розвинувся діабет 2 типу.
Ми вже знаємо, що обмеження солі може зменшити ризик серцево-судинних захворювань і гіпертонії, але це дослідження вперше показує, що прибирання сільнички зі столу також може допомогти запобігти діабету 2 типу,
— сказав провідний автор доктор Лу Ці .
Дослідники опитали людей, як часто вони додають сіль у їжу, однак воно не включало сіль, використану для приготування їжі, або загальну кількість спожитої солі.