Від яких захворювань не захистить риб’ячий жир: відповідь вчених
Риб’ячий жир славиться корисними властивостями, він позитивно впливає на роботу головного мозку. Проте у деяких випадках він не допомагає.
Дослідження американських вчених показало, що таблетки риб'ячого жиру, які вживаються мільйонами людей у всьому світі, не впливають на профілактику серцевих захворювань. Про це інформує The Times.
Читайте також: Які продукти корисно їсти для щитовидної залози
Вчені встановили, що дози риб'ячого жиру в межах від 226 мг до 1800 мг на день омега-3 жирних кислот і риб'ячих жирів не забезпечують значного захисту від судинних захворювань.
У дослідженні, яке тривало впродовж чотирьох років, взяли участь понад 77 тисяч осіб, які приймали різні форми додатків риб’ячого жиру.
Професор Оксфорд Роберт Кларк сказав, що людям краще харчуватися здоровою дієтою.
До слова, риб’ячий жир позитивно впливає на роботу головного мозку. Його вживання може запобігти розвитку посттравматичного стресового розладу.