Вчені назвали спосіб знизити ризик розвитку раку грудей
Тривалий інтервал між останнім прийомом їжі і сном знижує ризик розвитку раку молочної та передміхурової залоз.
Про це заявили іспанські вчені Глобального інституту здоров'я у Барселоні, пише EurekAlert!.
Вони провели аналіз понад 1200 випадків захворювання раку грудей та понад 600 випадків передміхурової залози.
Читайте також: Науковці знайшли спосіб зміцнити серце і продовжити життя
Серед учасників дослідження було проведено опитування, де, зокрема, їх запитували про час сну і прийому їжі.
З'ясувалось, що у тих, хто лягав спати через дві години після вечері, ризик розвитку злоякісних пухлин зменшувався на 20% в порівнянні з тими, у кого сон починався відразу після останнього прийому їжі.
Такий же ефект науковці спостерігали у тих добровольців, які вечеряли до 21:00 у порівнянні з тими, хто їв після 22:00. На думку експертів, головну роль у такому результаті відіграють циркадні ритми людини. Результати дослідження можуть допомогти суттєво зменшити ризик захворювань на рак грудей та передміхурової залози.
Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.